Monday, January 14, 2008

2:38 PM
26


Aiyo faizal, napelah kau bukak baju time konsert yang tengah live disaksikan jutaan rakyat malaysia. Takkan sebab menghayati lagu sampai kena buat camtu.Tak sesuailah...

Faizal tanggal seluar pakaian
PETALING JAYA: Naib juara pertandingan realiti TV One In A Million (OIAM), Faizal Tahir sekali lagi mencetuskan kontroversi apabila menanggalkan pakaiannya ketika membuat persembahan sempena ulang tahun keempat saluran 8TV di Central Park Avenue, Bandar Utama di sini, malam tadi.

Pada persembahan itu, Faizal menyampaikan dua lagu daripada bingkisan album sulungnya berjudul Batu dan Golek serta Kerna Kamu dengan penuh perasaan.

Faizal yang tampil lengkap berpakaian secara tiba-tiba tidak dapat mengawal diri dengan menanggalkan pakaiannya satu persatu bermula dengan jaket, singlet dan seterusnya tali pinggang yang dipakainya dan melemparnya kepada penonton.



klik untuk besarkan



Bintang OIAM musim pertama yang digelar ‘Superman Malaysia’ itu melakukan perbuatan berkenaan di hadapan lebih 8,000 penonton yang menyaksikan persembahannya secara langsung yang disiarkan menerusi saluran 8TV.

Artis lain yang turut membuat persembahan ialah Pop Shuvit, Gerhana Ska Cinta, juara OIAM Suki, Bittersweet, Meet Uncle Hussain, band Hujan, juara Malaysian Idol, Jaclyn Victor dan penyanyi kelahiran Malaysia yang mencipta nama di peringkat antarabangsa, Che’Nelle.

Sementara itu, ketika ditemui, Ketua Pegawai Eksekutif 8TV, Ahmad Izham Omar, berkata pihaknya memandang serius perkara itu.

“Saya juga terkejut dan tidak menyangka Faizal akan melakukan perbuatan sedemikian ketika membuat persembahan secara langsung di TV.

“Pihak kami akan segera bersemuka dengannya dan meminta penjelasan daripadanya berhubung kontroversi berkenaan.

“Saya akan memastikan dia tidak melakukan perbuatan demikian pada persembahan yang disiarkan secara langsung 8TV pada masa akan datang.

“Ini kali pertama dia melakukan perbuatan seperti itu ketika membuat persembahan di 8TV dan sebenarnya semua artis tempatan memang sudah maklum perbuatan seperti itu tidak dibenarkan sama sekali ketika membuat persembahan atau konsert yang disiarkan secara langsung di TV,” katanya.

Sebelum ini, Faizal pernah menimbulkan kontroversi ketika melakukan aksi meluncur yang disifatkan sebagai keterlaluan apabila dua lagu dendangannya Kasih Tercipta dan Mahakarya Cinta berjaya mara ke peringkat akhir kategori Balada Anugerah Juara Lagu ke-22, baru-baru ini.

Jika anda ingin mendapatkan gambar - gambar terbaru artis Malaysia, indonesia, berita artis dan gossip artis terkini, daftarkan diri anda secara percuma. klik subscribe suscribe


26 comments:

Anonymous said...

xpaham btol dgn artis ni...

Anonymous said...

JGN R OVER SGT FAIZAL...SBB KITE WT CM2 X MELAMBANGKAN BUDAYA DAN AGAMA KITE...XKN R XDE PERASAAN SEGAN NGAN PENONTON...RAMAI 2 YG TGK BDN AWK...

dzieta said...

berlakon bukak baju dlm drama sesama bukan muhrim takder sapa nak query pulak yer?..
masyarakat apa kita ni?

Peijal said...

budus nak mammmmposssssssssssssssss

nina said...

artis perempuan pakai seksi takder pulak org yg bising yer?pelik2..

Anonymous said...

Mmg r kite kene tego kalo artis kite wat silap sbb kite xnk they all langgar batas budaya n agama kite...x kira artis laki or pmpuan..kite msti tegur..kalo x lg teruk sbb dorang pk masyarakat x kisah...they all ikon masyarakat...lbh2 lg dr segi fesyen..

Anonymous said...

aku sokong ngan nina.artis pompuan yg pki seksi x pe plak..x de pihak yg ambk tndakan pun..at least klu nak jatuh hukum pun biar la adil..fikir2 kan la..................

Anonymous said...

WOOOI APERLA KORANG ...ZARINA AN JULIE ANAK PONTIANAK BUKA BANJU LEPAS TU BAGI BFREN DIA HISAP.. KORANG TAK BISING...INI JANTAN BUAKA BAJU KORANG BISING...APADAAAAAA

Anonymous said...

aq pon s0k0ng ngn nina 2..
kalo zarina an julie 2 lg la tr0k..
korg x kec0 pon..

komando elit 2008 said...

zal..apsal ko bukak baju jer?!ingat bukak semua sekali...lain kali, bogel jer depan tv & penonton..x pe...ko kan suke bogel2murahan niekan? boleh mak ayah ko tengok aksi ganazzz ko tue..:)hehehe...

sue said...

Kontroversi lagi siFaizalnie ...Faizal kalau nak popular pun jgn buat persembahan murahan...kalau org timur tetap timur jgn ikut org barat,tanamkan sifat & kesopanan ketimuran kita

Anonymous said...

aku x salah kn faizal pn...mungkin die over tp die x bkk aurat pn..cume cr die 2 xsopan n x hormat budaya kite..that`s all...!! tp 2 kelemahan die...die wt pn tuk peminat.. aku tgk artis2 lain yg sexy gile nk mampos xde lak nk gam...bangang tol..Faizal, u don`t worry k..kite peminat ttp vote u..!!!

Anonymous said...

faizal cma nk bkti kn bhwa dia btl2 rock..2 jer..tp x best la pas ni die x kuar tv slama 3 bulan..sy sker rmbut die..i hope pas ni faizal x wat dh pkara cm ni..i x leh tdo n x sng dudk sbb hkuman y dkenakn thdp faizal..korang jgn maki dia lbih2 plak..ni smll matter jer la..ada artis y xserik2 bt maksiat 2 korang x kta apa2 pn pe hal..faizal x la truk sgt..

Anonymous said...

faizal npe bkak baju jek??? ingat kan ko bkak belt supermn 2 nak bkak sluar skali.. lg gempak!!!!! wahahahaha

Anonymous said...

bodo arr kowang ni... benci tul aku ngn org2 M'sia hipokrit cm kowang ni... cuba arr jgn ske cr dosa, dia ngaku salah n dh minta maaf, dh arr... kowang yg over sbnrnyer.. cm arr kowang kutuk2 ni dpt pahala, dosa agi de arr... woi, dosa bw smpai mati lau kowang xminta maaf tau.. jgn nnti masuk neraka sbb mulut tu jaat...

Anonymous said...

Mmg bodoh betul nak kecoh psl faizal buka baju ni. pegilah kecoh psl artis pompuan yg rata2 seksi and pakai baju tak cukup kain tu! diaorg tu melambangkan budaya melayu and timur sgt ke. tak paham betul. Aku btul2 tak paham dgn org kite ni. kes anak sheila majid tu bukan ape pun. gambanye biasa je. biasalah budak2 KL dressing mcm tu. mak dia pun seksi, wat do u aspect from the daughter. bukannye nak sokong cara anak dia berpakaian cuma is a bit unfair to them. anak org lain pun seksi gak nape nak malukan budak tu je. anak bukan artis pun seksi, biasalah kalau anak artis seksi.

TomsWelling said...

Yang dia bodoh dia perasan macam dia tuh superman buat per!. .Obses tak bertempat!!!


A ah.. artis pompuan yang pakai seksi meksi nampak tetek nak terkeluar takpe plak.. bodoh punya kementerian penyiaran!..

Anonymous said...

Aku x minat ngan budak ni. Tapi bila kena hentam sana sini kesian plak. Rezeki dia plak kena sekat. Org2 yg menyekat rezeki dia tu sedarlah sikit bukan rezeki budak tu yg kena sekat rezeki anak & isteri dia pun disekat jugak. Besar sgt ke dosa dia disisi Allah SWT jika nak dibandingkan dgn artis2 pompuan cthnya masa ABP-BH dahlah fesyen berkemban macam nak terkeluar yg kat atas, bila berjln sampai nak nampak pangkal peha dan byk lagi live telecast yg menonjolkan artis2 pompuan berpakaian x sopan, knp tak ban? Itu blum bab berlakon peluk2, cium2 sesama bukan mahram. Jgn nak buat alasan berlakon..., rasa macam anak..., rasa macam adik beradik..., dosa tetap dosa. Lain kali letakkan code pakaian utk program2 live. Malas cakap byk, Allah kurniakan akal utk berfikir, maka fikirlah. Minta maaf byk2 pada semua. Buat Faizal, pergilah muhasabah diri kamu. Allah masih sygkan kamu, maka diperingatkan kamu agar kamu tidak lalai dan leka.

Anonymous said...

Aurat lelaki tak sama macam perempuan lah ye...kalau dia buka baju pun, tak salah apa...buka balik buku agama ea...

Anonymous said...

memanglaaa benda nie salah disisi islam.. cuma kalau nak betul2 amik tindakan, amik tindakan kat artis2 yg pakai seksi kat majalah2 tuh.... betul tuh, fesyen berkemban, depan skirt terbelah panjang nak mampus, pastuh, posing sengaja tunduk2 bagi tunjuk lurah.... means that, kalau nak amik tindakan, terus amik tindakan kat semua...baru adil...jangan seorang jer...

Anonymous said...

die bukan telanjang lantak die.. asal lelaki je xle tang pompuan dedah2 ble plak, x bising pon.. ini x adil old fashion ke double standard

Anonymous said...

btl2..apsl artis pompuan pkai seksi siap nampak dada xde sape pn kecoh..filem bleh wat siap time atas katil..xde sape gak kecoh..

Anonymous said...

pernah berlaku penyanyi mat salleh bukak baju semasa menyanyi tp tiada apa yg peliknya klu dibandingkan mereka yg berpakaian tp telanjang.Pernah sy tonton rancangan kaum hawa live d tv di mana pengacaranya berpakaian mendedahkan dada lalu menampakkan lurah dan bahagian yg berkenaan di 'kaburkan'.Dah tau masih mau pakai? Apakah pengacara tiada suara menolak aksi pendedahan begitu rupa? Apee ke heei nye Yong.....? Sama2 kita renungkan...... Masih manis mereka yg mengacara tetapi kekal bertudung! Syabas!

Anonymous said...

apa yg kecoh sgt buka baju.. nape drama kat tv boleh buka baju, nape tayang wrestling kat tv3 yg hanya pakai spender x kecoh pun...
lagi 1, faizal x payah laa fanatik n perasan superman selagi badan takde muscle x perlu la buka baju... x attractive pun...

Baju Import said...

hehehe wrestling di samain sama artis

Baju Wanita Online said...

Kayanya udah siap banget buat gulat nih haha

Blog Widget by LinkWithin