Tuesday, August 28, 2007

5:21 PM
163

klik untuk besarkan
wow..ganteng sekali ya mereka ini..


galeri gambar ashraff sinclair

galeri gambar bunga citra lestari

klik untuk besarkan






Jika anda ingin mendapatkan gambar - gambar terbaru artis Malaysia, indonesia, berita artis dan gossip artis terkini, daftarkan diri anda secara percuma. klik subscribe

163 comments:

Anonymous said...

Astaghfirullah al`azhim.......
cm2 ke kt tmpt umum..
kalo cmni msti x kekal lm ni..
wait n see k...

Anonymous said...

PERUT BUNGA NI BUNCIT GAK EKK!!
PAS2 ADE ATI NK PAKAI CM2.XKAN LER ASHRAF NK WAT BINI BETINE SEPARUH BOGEL..??? DORANG NI MESTI PENAH MAIN.KALO TAK CAYA INTIP JE KAT INDON 2.TP KALO KAT MALAYSIA TAK TAU LER ASHRAF 2 BERANI OR TAK NK WT CAM2..

Anonymous said...

hmmm tu la pasal, buncit gak.. tp kan, bunga ckp KECANTIKAL FISIK ITU PENTING WALAUPUN NGAK KEKAL SELAMANYA.. kepale hotak dia r... dia ingat dia cun sgt ke?? pls rrr... bunga rose color pink kat dpan umah mak aku tu lagi cun ....

ani said...

weeekkk... nak muntah r !!! naik meluat giler..org lain bercinta gak' tp x la over.. si ashraf nih islam kan ?? yelaa ..kalu bkn baik sgt pon jng bw pengaruh bapak ko dkt sini

Anonymous said...

eee...gemok!bnyk lemak kat peha die.perut pun buncit.upenye yg nmpk cantik slama ni cume teknik camera..ceh..ashraf tu, harap je ensem, perangai tah pape.awk tu islam, sedar x???

Anonymous said...

ewww!!mencapap siot..menjawab lar ko kat media..silap2 kne ban kt tv..get a life ashraf.dat was like cheap.nk wat jahat,pegila jauh2..u don have to show it off 2 da whole wide world..dats y tmpat 2 tsunami..peop noes dat ur a malaysian n ur a Muslim.disgrace to d entire nation.

Anonymous said...

bodoh!!!mcam ni la pelakon yg xde maruah..nak suh remaja ikot..sesuka at je..agak2 la..lau nak buat pgi utan amazon...

Anonymous said...

errr... berani mati tu...

Anonymous said...

si ashraf ni ipoh mali, buat malu kat mak pak dia jer. mesti dia ingat kat bali nak cium ke apa ker no problem.. almaklumla kan nama pun pulau bali.

tapi 2la, belajo tinggi2 konon tapi otak masih x merdeka, shallow lagi. ingat boleh lepas buat mende2 camni luar negara n he has 4gotten yang Allah swt ada kat mana2.. insaf la ashraf.

dlm surat khabar hari ni dia mintak maaf kalau perbuatannya tu menyinggung.. dah ler tu, kalau pemikiran masih cetek, tak nak ingat consequences dan biar nafsu meluap2.. hmm nxt time pikir la masak masak, kita idup x lama, Allah swt sebab masih sayanng kat dia, that's y la cium mulut dia org semua dah tahu. Allah swt nak nko insaf dan sesama kita insan yg lain ngambil ni sebagai pengajaran agar x terleka dan terbuai ngan nafsu dan keinginan terlampau yang diinfluence oleh syaitan..

Anonymous said...

si ashraf ni ipoh mali, buat malu kat mak pak dia jer. mesti dia ingat kat bali nak cium ke apa ker no problem.. almaklumla kan nama pun pulau bali.

tapi 2la, belajo tinggi2 konon tapi otak masih x merdeka, shallow lagi. ingat boleh lepas buat mende2 camni luar negara n he has 4gotten yang Allah swt ada kat mana2.. insaf la ashraf.

dlm surat khabar hari ni dia mintak maaf kalau perbuatannya tu menyinggung.. dah ler tu, kalau pemikiran masih cetek, tak nak ingat consequences dan biar nafsu meluap2.. hmm nxt time pikir la masak masak, kita idup x lama, Allah swt sebab masih sayanng kat dia, that's y la cium mulut dia org semua dah tahu. Allah swt nak nko insaf dan sesama kita insan yg lain ngambil ni sebagai pengajaran agar x terleka dan terbuai ngan nafsu dan keinginan terlampau yang diinfluence oleh syaitan..

Anonymous said...

Boleh tahan gak bunga punya body..kalau aku jadi ash seluk le kat suar bunga tu hahah. kasi leleh sikit...
apa apa pun memang melampau lee gambar ni..nak cium ke nak romen ke cover cover le sikit...ciss

Anonymous said...

ashraf..ashraf..nmpk je mcm budak baik..tp..ish...kau ikut perangai sape ni ashraf? bapak kau ke mak kau? ke kau ni pun dah d buat sblm mak bapak kau kawin..sbb org kata, anak2 akan ikut perangai mak bapak dia time dorg muda dulu..ashraf..ashraf..aku x heran klu gol & gincu buang kau lps ni..ntah dah brapa byk anak dara org kau rosakkan..

Anonymous said...

Relax er korang semua...hu3x cemburu kr?hu3x biarlr dia tanggung sendiri...dia ngan tuhan...Tapi kalu mcm ni lr mcm mana nk jadi role model buat remaja2 malaysia ni...bikin malu bonar lr artis2 malaysia ni...sesetengahla...buat Asraf hu3x buat lr lagi mcm best ja kan...tapi kojap ja...and then...siapa yg susah mereka dn keluarga mereKa...iZ...Borneo Paradis3...not Bali)

Anonymous said...

Relax er korang semua...hu3x cemburu kr?hu3x biarlr dia tanggung sendiri...dia ngan tuhan...Tapi kalu mcm ni lr mcm mana nk jadi role model buat remaja2 malaysia ni...bikin malu bonar lr artis2 malaysia ni...sesetengahla...buat Asraf hu3x buat lr lagi mcm best ja kan...tapi kojap ja...and then...siapa yg susah mereka dn keluarga mereKa...iZ...Borneo Paradis3...not Bali)

Anonymous said...

jadikan pengajaran bersama...

Anonymous said...

x de maknanya nak jeles..ashraf is not my type..dia pakai cermin mata..

Anonymous said...

ashraf, u ni virgin lg ke x? n how about bunga? FYI, my fren tau mcm mana nak tgk lelaki yg dah x virgin..physically..

saripdol kg dusun said...

nyam nyam..asrap..asrap..ko ni nak comolot pon kaver-kaverla..pi kat paris, kat sweden ke yang orang tak kenal ko..ako harap koa dah insap la yer

Anonymous said...

klu mase korg beromen tu tsunami dtg lagi kn bagus..ko ngan bunga ko tu org jmpe dlm selut...ak sbg malaysian n especially Islam, malu sgguh ngan perlakuan ko tu ashraff..txkn dah dtg bala bru nk insaf kot..ingatla, kiamat sudah dekat..cane la klu anak, cucu ko tow peragai ko ni nnti...

Anonymous said...

astaga............mamat neh gila ke ape tah.....minah kerek ni pon sonok sgt la tuuuuu.....memg aku pon rasa diorg neh pnh main punya...klao x,xdenye nak bt aksi mcm neh...otak ko 2 ashraf memg dijajah lg neh....dijajah dgn bunga ko 2..bt ja iklan 'apa salahnya kasut dr gombak'tp ko sendiri x pilih awek malaysia yg bek2 neh..aku xkata bunga 2 jahat tp tgk sendiri la pakai dier xsedar dri tuh...mcm omputeh tah ape2 tah laaaaa....merata ada...klu tak kuar paper ke itnet ke mesti korg xsedar kan???skang neh,nahhhh!!!! ambik la...Tuhan Maha Kaya...Adil...dia nak tunjuk kt makhluk dia...apa pon pas neh xdk dah cter2 yg memalukan org melayu mesia nehhhhh....terutama MELAYU ISLAM.....tol x?????

Anonymous said...

insaf-insaflah....ingat tuhan...kita kat dunia ni sementara aje...bukan selama-lamanya....masa buat x nk ingat,sekarang baru terhegeh-hegeh nk mintak maaf...maaf anda mgkin tidak akan diterima oleh sesetgah pihak...balik umah,letak muka kat lubang jamban lpas 2,plash....parent ko penat2 ajar ko,ini balasan ko pada die....anak jenis apa ar ko ni....x sgka aku...

Anonymous said...

minah gan mat gatal nie.....
ashraf ptut kn blacklist je dlm industry nie, beat tv ke gol&gincu ke, buang je laki bodoh nie....
perangai teruk, bunga 2 org indon, mn tau apa, org indon mmg mcm2, smua kra jlan, bunga yg layu....
fkir2la blasan nnt...

Anonymous said...

insaf-insaflah.....

Anonymous said...

aku rase la kan...klau korang nak marah..korang marah die je la..takyah masuk mak dgn ayah..suke tak klau korang buat jahat yg mak ayah korang x penah buat tp orang ckp perangai tu turun dr mak ayah korang..mmg kuah akan tumpah ke nasi..kdng2 kuah pun tumpah kelantai..klau bapak masuk penjara,anak pun akan masuk jgk ke??Korang sebut nama ALLAH bkan main..care korang nasihat tu ALLAH terime ke??tepuk dada tanye iman..utk pengetahuan korang mak dan ayah die slalu ade di masjid..aku tak penah mis tenampak mak dgn ayah die klau aku pegi masjid..seorng bapa yg beriman belum tentu iman nye jatuh ke anak..ingat tu..aku tak suke ape yg die buat dan memang tak patut..aku cume kesian tgk dgn mak ayah die..dieorang terlalu baik..dr segi islam pun se2orang yg berzina yg dihukum adalah penzina itu sendiri..bukan mak dan ayah nye..same2 kite mintak kesejahteraan ke atas umat Islam kite..btul kan yg salah..jika berulang jatuhkan hukuman...Islam itu indah dan mudah..

Anonymous said...

jika ingan menegur biar la teguran tu bkn dr fikiran yg masih dijajah...nanti xde beza antara korang dgn ashraf tu..ape2 pun die salah..harap die btulkan...teguran biar menggunakan akal yg panjang bukan dgn hati yg panas..api dihati blum sempat terpadam, diri pulak terbakar nanti.. TTDI

Anonymous said...

setuju ngan 2 cmments above...

Anonymous said...

gle r dorang neyh... xigt 2han ke???!!!
aku pn xde r kuat imn tp xde r over mlmpau ceni....
igt bagossss ker???
sial semcm je aku tgk...
hipokrit gle... kat tv nmpk baik nk mampos....
try r bt kt mlysia kalo nk kna tmbak ngan aku....

Anonymous said...

ni yg nmpk depan mata (tu pun nasib baik ada paparazzi)... yg buat kat tempat tertutup rasanya lagi la bnyak x kiralah artis atau bukan... cuma skrg ni makin ramai yg berani buat maksiat di khalayak umum... Dulu pernah ternampak satu pasangan remaja yg bercumbuan (cam Ashraf dan Bunga tu la) dalam komuter yg penuh sesak.. Budak perempuan cina dgn lelaki melayu.. tp x tau la plak kalau muka je melayu tp bukan melayu..mklumla M'sia ni bnyk sgt 'mixed-race'.. Tapi yg pastinya org skrg ni x kiralah melayu atau bukan ramai dh yang x kisah sngat dgn tatatusila budaya timur (dan Islam esxpecially)... =(

"Jadikan pengajaran bersama k.."

Anonymous said...

huhu setakat yang aku tgk gambar nih bunga still virgin..tatau la esok lusa dan sekarang camna...better watch out u'r precious one...

Anonymous said...

bercinta punya pasal sanggup buat wayang free....ha..ha..ha. Semangat Malaysia BOLEH bertapak di Bali

Anonymous said...

huiooo

Anonymous said...

weh korang jgn la kutuk2.....jeles ke....hu3 cm sedapje kis bunga nih...ngeh2

Cassandra said...

I think this picture is a beautiful picture, which speaks a thousand words. Everything about it is perfect, the intensity, the beautiful couple, the fun they had, everything. I, for one, love the picture.

Those of you who love to "jaga tepi kain org lain" can continue with your daily bitching, but the rest of us wish Ashraf and his girlfriend all the very best.

It's disappointing how the tabloids have portrayed this action as being harmful, practically forcing an apology out of him. He should not be made to feel trapped this way.

Half of you are jealous because you can't get him and the other half are jealous because you can't get girls as many and as often as he does, if at all.

Celebrities are public figures and their job is to entertain. He's a brilliant, talented and hardworking individual who raised the standards of quality entertainment and good looks in the industry. By suggesting that he gets "buang" from his shows certainly displays either your stupidity or your supreme jealousy.

Whatever happens after their 'business hours' is none of your damn business and they should not be made to feel paranoid about situations like these in the future.

If you can't raise your kids well enough to not be influenced by bad examples (I'm not saying what he did was a bad example), then I suggest adoption for your kid. Don't use Ashraf as a scapegoat and blame him for being a bad influence on your own mistakes and shortcomings.

If if any tsunami were to happen in the near future due to karma, I am pretty damn well sure that it will happen in your backyard.

jiwa merdeka said...

lagi hang buat sidang media
bertamabah ramai la rakyat malaysia tgk gambar hang..
sedihnya aku!!!!!!!
apapun aku doakan semoga hang kembali kepangkal jalan( jalan ALLAh)bukan jalan syaitan...
aminnnnnnnnnnnnn

Anonymous said...

apsal erk kat comment ni semuanya si said je yang comment?kutuk 2 palk tu...mmg la salah asyraf and at least he appologise to all...mana ader manusia yang perfect?agak2la beb kalau nak ngutuk jgn sampai nak jatuhkan maruah org..aku bukan minat pon ashraf or bunga tapi tak patut la korang kutuk macamla diaorg kongkek dpn media..and at least ashraf ader keberanian lagi nak mintak maaf dpn media n mengakui kesilapan dia..jangan la kiter ni hentam dia macam ni sekali...what past is past la.....lagipun kubur asing2 bukan kiter mati tanam sekali ngan dia..kita patut jadikan itu sebagai contoh dan iktibar..

Anonymous said...

sempoi laa..
baru artis macam nie..
mamat tu glamer ke..

Anonymous said...

apa ingat mamat ni hansem sanget kr...wei hansem lagi pakwe aku yg kerja dia nelayan...smbg x tinggal...n muka pun lgi berseri2 dari mamat entah dari nogeri mana ni...!!!...cilaka...mmg dari awal rancangan beat Tv tu lagi aku 3nda suka tngok gaya dia ni...Mengada2!!!mcm diri tu HanSeM!!!...HOP3 LEPAS NI KO SODAR LA JANG...KAWIN LR CEPAT2...NANTI ENTAH MANA GADIS JADI MANGSA LEPAS NI...

rudemods! said...

Fuh! Berasap! Cayalah AshraF!! Way to Go Mate!hrap pas ni ada la vcd ke, galeri gambar ke.. leh maju bisnes vcd mcm ni. orang malaysia suka tengok aksi artis malaysia beb.. Caya sama lu..

Anonymous said...

Hehehhee.. Ni lah MALAYsian! Baru ckit dah havoc over. Ele, plizzzzla. Korang macam tak biase wat sumer u. Hallo... Walaupun korang tak wat kat public paparazi amik gambar gtu, kat air terjun, taman2 bunga even kat shopping complex korang biase wat mcm tu la. Tak pyh nak cover, Allah tau pun. Budak2 ompuan btudung bciuman2 dah biase aku tgk. Lagi memalukan dr Bunga yg berbikini jer. Kalau cemolot,haram..pegang tgn, kuar berdua, peluk pinggang, cium pipi, salam tgn pakwe yg bukan muhrim tak salah ke? Tak haram ke? Sendiri mau ingat ler. Jangan nak besar2kan nama Allah padahal sendiri buat. Aku taula! Aku Melayu.

Anonymous said...

Korang duli ape. Hak ashraf, pukek Bunga. Dia lobos sukati la. Korang ada dara ada teruna ke psoalannya? Heh! Best gak jadi paparazzi ni. Nak aku amik gambar ompuan Melayu and jantan Melayu wat maksiat. Cium mulut pun maksiat tau!Naik moto dgn lelaki pun sama par gak. Tak pyh nak blagak

Anonymous said...

bila dah mabuk barcinta memg mcm tu. bila dah kawen tak ade pulak nak kiss in public. jgn buat dosa byk sgt. nanti bila dah insaf rasa nyesal sgt sbb bila kawen semua tu free, tak pyh pikir dosa, dpt pahala lg tu. so kpd semua lovers, sabar skt. masa nya akan tiba. tak pyh buat dosa kering. nyesal.

Anonymous said...

setuju.......... itu dara ke terune ke kasi simpan... buat sakit seksa kubur dgn bakar kat neraka je... errr.. seram...

Anonymous said...

eh.. kalau nak kutuk dia pun, jgn kutuk bapak dia. dia buat tu salah dia sendiri, im sure parents dia dah bagi didikan secukupnya... jgn nk tuding jari kt parents dia lak. sian mereka!!!

Anonymous said...

tu ler ashraf, bila fikiran dikuasai nafsu, inilah jadinya... nasi dah jadi bubur. fikir dulu sebelum buat.nie dah buat baru nak fikir... ape nie>>>> sebab u, nila setitik, rosak susu sebelanga. di sebabkan oleh perangai u, artis malaysia yang mix blood pun terjejas akibat perbuatan u. bertaubatlah sebelum pintu taubat tertutup.... amin

Anonymous said...

Siapa yang pernah buat mcm ni walaupun bukan artis...sama ja la 2kali 5 palui...patut d ROTAN 100 kali...hu3 baru tahu kalu lr hukum islam d tegakkan d MALAYSIA Gerenti MALAYSIA BOLEH!!!t3ngok la dunia sekarang ni...pelik banget...)..kalu tak sabar lagi nak wat mcm tu...p la kawin hbis cerita...kes buang ank pun kurang...!!!

Anonymous said...

PATUT D SEBAT 100 KALI NI...kalu korang x sebat biar aku sebat...allahhuakbar...!!!K3ADILAN

Anonymous said...

Bukti da ada!!!so jalankan lah tanggunjawap pihak yg berkenaan...apa tindaKan di ambil...???walaupun dia berlaku di luar negara tapi mesti ada hukuman terhadap masalah ini kan...jgn ambil remeh perkara ni...!!!

Anonymous said...

gelinye....
klau xthn..kawen jela cpt..
elak maksiat..
hrap muke je hncem tp...
iiissshhh...iisshh.....

Anonymous said...

eei...geli je..
xthn sgt la 2...
kawen jela ttp cite...
elak maksiat...
hrap mke je hncem..tp..
iissshh...iisshh...

Anonymous said...

budy body nyaaaa malaysian nie ... biar la dia ... his life ... u all tak penah ker? apa beza buat sorok ker terbuka ker, so?

anyway, i like his red floral bermuda on black background, anyon tau mana he bought it at? any idea where in KL? or he bought it in bali eh?

Anonymous said...

ish2,,
harap muka je ensem,,
prangai mcm ape,,
DAH TAK TAU DOSA PAHALA KE???
DAH TAK TAKUT DGN TUHAN KE???
sapa suruh berdua2an mcm tue,,
mmg la snang syaitan nk goda..
takan tak pena belaja agama langsung??
BUAT MALU MALYSIA JEW!!
blajar dr kslapan,,
sgera le btaubat,,
pkr apa hukumannya di akhirat nnt,
nak SYURGA ke NERAKA,,

Anonymous said...

ni ashraf sinclair kn ni??
ya Allah..
aku minat gle kt die..
xgka lak die wat cani.
dah la..
xbaik..

Anonymous said...

berlatarkan matahari terbenam tue magrib pandai!!!
X ingat nak semayang ker???
opps baru aku ingat,ko tu islam lagi ke???
x ingat Allah ke???

Anonymous said...

hmmmmmmmm
memula ari tu ashraff ni sibuk orang kata bawak anjing jalan2....

sekarang ni,
dok bercium pulak... kat public area lak tu...

hmmmmmmm, kalau dah macam ni, mesti dah pernah... isk tak nak cakap ah.... eheh.....

Anonymous said...

hmmmmmmmm
memula ari tu ashraff ni sibuk orang kata bawak anjing jalan2....

sekarang ni,
dok bercium pulak... kat public area lak tu...

hmmmmmmm, kalau dah macam ni, mesti dah pernah... isk tak nak cakap ah.... eheh.....

Anonymous said...

what's up with you? are you mad? you are a disgrace too all Malysians..you've made people look down too our country..
don't you have any dignity? you are a disgrace especially to 'islam'..
just by saying sorry's not enough..
bertaubatlah

Anonymous said...

ahhhhhhh..sangat memalukan aaaaa..
kalo aku yg jadi ashraf ni..x sanggup tanggung malu macam ni..
x sangguppp..

kalo aku..dah lame terjun da..
terjun ke dalam swing pool a

Anonymous said...

kalo aku jadi ash ni..malu gile dow..malu tahap dewa a..gile a..

2la..bwt perkare memalukan sape suroh..kite ni org yg beragama islam..jage la sikit perangai tu..
bwt bende x senonoh tanggung sendiri..padan muka!..

bwt bende x senonoh..ha..kene byk comen x senonoh ni..baik ko x yah a jadi role model utk bangsa remaja..nanti sume nak join bwt bende yg sama ngan ko..berhenti a jd artis..jadi a orang gaji cam kebanyakan org ENDON..
JUST QUIT YOUR JOB!
MALAYSiAN HATE YOU!

Anonymous said...

la,jangan a marahkan ashraf ni..setiap orang buat kesilapan..no one is perfect..tapi nasi dah menjadi bubur..nak bwt macam mane lg..org dah pndg serong..org pun dah mule buat fitnah..
bertaubat a..nasihat aku..ko relax je a..tok sah hang p bwt mende2 x elok..
by the way..nice pants!

Anonymous said...

WOW!..
i like Bunga's SS so much..
wish i can feel her SS SO MUCH with my 10 fingers..
wish she can BOUNCE on me!
HOw's it like ashraf? does it feel good..
i don't mind taking 2nd hand SS..as long it's bunga SS..

Anonymous said...

masyarakat..
apa nak jadi nie...
x malu erk...
insaflah...
bebudk pon x wat cam 2

Anonymous said...

hahahahahhahahaaa...alahai korg nie...apela..diorg nie dah banyk kali dah buat...tu baru sketbeb...cm korg tak tahu..yang bukan artis pun da berlambak video lucah korg tak kesah pun..hahhaaaa..apahaha.bunga tu memang takder harga diri...ha

Anonymous said...

Ala korang ni biar jelaa.dorang nak wat ape heheh.Ashraf sedap ke ko cemolot bunga tu nak sikit buleh heheh.

Anonymous said...

buang jew la artis bod0h cam ni..
ashraff,ko seda la ckt,ko tu melayu,islam..!! jgn la jthkan maruah
kaum n umatnyer!mmg pdn kalo
ko dpt blsn yg trok2!..ingt r tuhan ..mntk maaf kat media pon xd gunenye! jgn dsbbkn perangai ko,rkyt m'sia tepengaroh..

BABYGURLOVE HUNNY said...

ASTAGHFIRULLAH HALAZIM!!!!!!!!!!!!
beristighfar panjang org yg tgk pic nie...
TEROK TOL LA ASYRAF NIE....
X THN NAFSU...
HARAP MUKE JER ENSEM....
ADE KE KATE DILUAR KAWALAN....
SAPE SRH GIE SANE DUE2....
PASTUH X PKI BAJU LAK TU....
MMG LA B'NAFSU....
ISH...ISH...ISH....
X LAME LA NNT RELATIONSHIP DIEORG NIE....
TGK JE LA...
ARTIS INDON LAK TU...
NTAH APE YG ISTIMEWE SGT NTAH....
SI BUNGE NIE NAK KAT ASHYRAF CZ MUKE JE CM MAY SALEH...
BKNNYE APE...
YA ALLAH...
KAU AMPUNILAH DOSA HAMBA MU YG X TAHAN NAFSU SRG NIE YA ALLAH....
SMIN............

Anonymous said...

AMAR MAKRUF NAHI MUNGKAR!!!
SBB TU LA ASIA TENGGARA KEJA KENA TIMPA BALA...
SAL ORG CM NH LAA...

Anonymous said...

kepada ashraf....
sedar2 lah diri 2 islam...nme je islam dan ada bin plak 2...klu anak lelaki xpelah jgak...taulah anak campuran...tp klu da islam islam lah jgak...mne ad beza....pompuan cm2 ke nk wt bini...cantik mmg ar cantik...tp.....perangai...pkir2 jelah...sndiri mau ingat lah beb...tah2 bkan ko sorang je die cium...almaklumlah canik orangnye...berwawasan plak 2...tp adakah ko terpkir mse cium yang terghairah 2...ko ingat tuhan...isk222...bertaubatlah sebelum maut menjemput mu...ok lah ingat2 ALLAH...kte ni nak kiamat..MAY ALLAH BLESS YOU...K...chow dlu...assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh....

Anonymous said...

astaghfirullahal'azim..
sesungguhnya Nabi Muhammmad SAW pun ada bersabda dlm salah satu hadis Baginda yg kita sebagai umat islam kalau kita nmpak ada maksiat di sekeliling kita dah menjadi tanggungjawab kita utk menegur dengan kuasa yg kita ada. kpd org2 yg ckp 'biar laa diorg nk buat ape' sedar2 la. kita ni umat Nabi Muhammad. ini ke ajaran yg dibawa oleh Baginda Rasulullah?

sy rase mmg x patut sungguh ashraf berkelakuan mcm tu.
bkn lah sy kata sy ni perfect dr segala aspek tetapi sbg umat islam sy cukup malu dgn perangai dia yg mcm tu.
na'uzubillah..
mudah2an jgn Allah swt turunkan bala kpd kita di Malaysia ini..

Anonymous said...

alahai,kesian ashraf.y la u do dat.kesianla kat yr parents.

Anonymous said...

ACTUALLY AKU BKN NYE PEMINAT ASHRAF OR BUNGA.TP AKU RS KITE XPERLU LE NK KUTUK LBH2 SMPAI JTH KN MARUAH DIE..KITE JUZ NASIHAT LE LEKLOK.AKU RS DIE PN DH CKP MALU NK TANGGUNG SUME NI..LGPUN AKU RS RAMAI LG KT LUAR SN YG LBH TERUK B`GMBA DR ASHRAF NI.CUME BEZANYE DIE 2 PUBLIC FIGURE!! TP YG AKU SAKIT MATA TGK BUNGA YG B`BIKINI...NP ASHRAF LEH PILIH PMPUAN CM2..??? LIAR N SEKSI..IKUT PENGALMN KALO PMPUAN CM2 X KE MANE PN...PENDEK KATE X LAME RELATION 2.. SO,2 ASHRAF BUNGA BKN LER CALON T`BAIK...

Anonymous said...

hello semua orang.......... org lain pun berlambak buat kerja macam ni....... sendiri mau ingat laaa..........

Anonymous said...

kapla hotak anda berdua.seperti cibai.ingat bes sgt ka.tak dak kes lain dah tmpat tu kna tsunami.kes hg sorg ja.pasaipa time tu x jd tsunami tah.lg bek p mampos dua2 org.elok ka klu anak2 muda tgk.

Anonymous said...

bodo nye cassandra!!.. klu korunk nak tau bc comment c "cassandra" nie.. dia takper ah dia bukan islam... saper yang islam mesti rase malu nak mampos~..klu yer pun tgu ah pas kawin ker lantak ah.. aku nie walaupun tak sebaik mane tapi aku jaga gak klakuan aku.. tak mcm somebody??...

NOR said...

hmmpp..
kat bumi allah nie xdak sapapun yg sempurna. Allah nie maha adil. ada sebab terjadinya pada dirinya. tapi xdinafikan yg apa yg terjadi pp dia sskrg adalah balasan ats dosa kedua ibubapa dia. ini dah pun tertulis dlm alquran. kita semua penah lakukan kesalahan. tak dak yg seikhlas, sejujur, seiman macam nabi terakhir kita. kita islam penuh dengan kemaafan. mmg benar dia bersalah. kita sedar nafsu lelaki dan perempuan. mungkin kerara nafsu terjadinya perbuatan manusia kerana masa itulah syaitan mula membuat kerja pada umat islam untuk menjahanamkan kita. apa yg jadi kita beri pengajaran pd yg lain supaya menjadi artis, ikon atau apa2 yg berhubung dengan dunia personaliti, glamor kena amik iktibar dr peristiwa ashraf. kita merancang tuhan tentukan. bukan mengatakan kita semua salah dan dia betul. tetapi kita harus sedar yg kita umat islam ada hukum akhlak,ada batasnya, kita ada tutur bahasa yang baik sb kita rakyat malaysia. tetapi tetap kesal dengan perbuatannya kerana memalukan umat islam dan rakyat malaysia dan indonesia. pesan terakhir, jaga diri hiasi peribadi. dan tiada yang sempurna di dunia melainkan ALLAH...

Anonymous said...

hermm..mnde dh jadi nk marah pn xgne..lgpn ni mmg tanda2 akhir zaman kan?juz kita ramai2 tgur dia,n doakan Allah bg hidayah supaya mrk insaf..igt,tgur kne tgur cara bhikmah,bukan marah2..datz wat Islam taught us..n 4 whoever dat being so open minded,plz respect Islam..Islam has rules,n the believer shld obey it..oo..bz body?yep,kubur asing2,tapi mungkin org yg akan urus,ziarah n angkat jenazah kita adlh d klgn org yg busy body@mengambil berat 2..

Anonymous said...

weih korang...
aku teringat lak sebaris lagu 'raihan' even aku xla minat sangat raihan ni.gini bunyi nyee.."iman xdapat diwarisi,oleh seorang ayah yg bertaqwa.." ha tu la die..bapak die bertaqwa..salah tu,anak die punya hal la.huhuhu..asyraf2!good job!!hahahahahaha..mau lagi??

Anonymous said...

Cassandra, where are you from? Wake up girl! There are NO celebrities in Malaysia can have a private life!. What is so special about Ashraf that he is excluded. Brilliant - yeah managed to get sijil from ocxel which is one of bogus centre. Handsome - don't think so.

Anonymous said...

wei ashraf!lu klu xtahan sgt kawen la cpat!!!agak2 ar,lu tu worang islam kasi malu saja!u punye 'bini' pun serupa bogel jer,camtu ker nak wat bini?ermmm...xlame cerai la tu...

aweks....

Anonymous said...

ya allah!!
gini ke perangai ashraf tue..
ak x kesah lar dorg nak bercium ke, berancak atas katil sampai puas ke..ini depan public..ashraf..inikah perangai orang islam??x patut minta maaf dgn kami..MINTA MAAF DENGAN ALLAH KERANA BUKAN MUHRIM BERSENTUHAN..

Rendra said...

Wei korang semua, biarla ashraf dengan bunga tu. diaorang pun manusia jugak. daripada dosa dia, lebih teruk lagi dosa pemimpin2 kita yang tipu dan songlap duit rakyat... macamla korang ni baik sangat. bagi aku, korang ni jeles tak pasal-pasal.

zack said...

F*** la korang sume yang kutuk2 dia, kita tak blh perfect. macamla korang tu sesuci-sucinye. skrang ni tak kesah dah. korang ni tak open minded la. dosa tu biarlah dengan tuhan. korang sibuk apasal ha. tak kire la diaorang artis ke, ape ke...dia tetap manusia yang tak lari dari naluri.

helmy81 said...

jangan hanya tau hukum orang okay. hukum dulu diri sendiri. ashraf tu tak kacau pun korang. aku tau la korang jelous.hahahah ape-ape pun, this is your life ashraf. dont ruin your life just because of this picture. there're all crazy fuckin nuts!!!!

Anonymous said...

RENDRA/ZACK/HELMI

Hu3x ko d pengaruhi alkohol ni...didapati positif...

ini la pengaruh barat...open mind...dunia tanpa sempadan la nikan...penat ja ibubapa hantar p skola2 tinggi2...tapi pendidikan agama kureng...takda makna pun...kecil2 tak nak mampus beli besar menyusahkan...!!!

Anonymous said...

RENDRA/ZACK/HELMI

Hu3x hang bertiga ni d pengaruhi alkohol ni...didapati positif...

ini la pengaruh barat...open mind...dunia tanpa sempadan la nikan...penat ja ibubapa hantar p skola2 tinggi2...tapi pendidikan agama kureng...takda makna pun...kecil2 tak nak mampus bila besar menyusahkan...!!!

Anonymous said...

nak comment gak..huhuhuhuh...
nak cakap pe ehh??? gilerk ahh! tapi kan...nak marah pun ade gak! yer la...nak wat tu jangan la terang terang tak pasal pasal orang kena sound ngan mak ayah orang! perli perli kan...orang tak penah pun wat mcm ni...ish...tu la yang orang marah ni!
tapi kan gilerk ahhh!..cam omputih! tapi pix tu tak rapat pun...blom mesra lagi neyh!besa la..pompuan indon tu..nak kiss kiss je..GATAI LA pompuan tu...lelaki kan...kalau di bagi..sure nak! muahaahaahahhaAH

Anonymous said...

nak comment gak..huhuhuhuh...
nak cakap pe ehh??? gilerk ahh! tapi kan...nak marah pun ade gak! yer la...nak wat tu jangan la terang terang tak pasal pasal orang kena sound ngan mak ayah orang! perli perli kan...orang tak penah pun wat mcm ni...ish...tu la yang orang marah ni!
tapi kan gilerk ahhh!..cam omputih! tapi pix tu tak rapat pun...blom mesra lagi neyh!besa la..pompuan indon tu..nak kiss kiss je..GATAI LA pompuan tu...lelaki kan...kalau di bagi..sure nak! muahaahaahahhaAH

Anonymous said...

nak comment gak..huhuhuhuh...
nak cakap pe ehh??? gilerk ahh! tapi kan...nak marah pun ade gak! yer la...nak wat tu jangan la terang terang tak pasal pasal orang kena sound ngan mak ayah orang! perli perli kan...orang tak penah pun wat mcm ni...ish...tu la yang orang marah ni!
tapi kan gilerk ahhh!..cam omputih! tapi pix tu tak rapat pun...blom mesra lagi neyh!besa la..pompuan indon tu..nak kiss kiss je..GATAI LA pompuan tu...lelaki kan...kalau di bagi..sure nak! muahaahaahahhaAH

Anonymous said...

yearrrrrrrrr...dunia tanpa sempadan!..hak kehidupan yeayyyyyy....ni la masalahnye...kita orang melayu beragama islam..confuse dah skang...
ni sume pemimpin kita la ni...kongsi raya la...kongsi budaya la...sampai kita confused...
tapi nak cakap mcm mana?? kat depan mata pun ada mcm tu...american style! melayu urband!
erm...free thinker!
kubo lain lain kan...takpe..bala dari allah kat dunia ni kita sama sama rasa..jangan risau wahai kawan kawan smua....

Anonymous said...

bukan nak ckp apelah,org2 yg bg nasihat ni bukan nak jaga tepi kain or bukan nak kutuk yelah kalau kutuk kitaorang gak dapat dosa tapi xla sebesar2 dosa c ashraf n bunga 2,cuma kitaorang nak bg nasihat,bukanka islam satu agama yang menyuruh kpd sling nasihat menasihati?cuma nk bgtau apa yg ashraf buat 2 x patot!!!Pasti dilaknat oleh Allah S.w.t,agak c ashraf 2 bkn islam ke?dia lupa ke sapa yg jadikan dia?dari mana dia dtg?bila2 masa klu Allah nk amik nyawa dia masa 2,boleh dan sekelip mata jek,dan dia pun x sempat bertaubat,then dimasukkan ke Neraka Jahannam.Ashraf nak ke msuk sana?ke ashraf dah xprcya tntg kekuasaan Allah, tntg kwujudan hari kiamat?

Anonymous said...

gler!!

Anonymous said...

astagfirullah..br ari ni aku dpt tgk.. x sgka teruk camni..dah la aku memg x minat si ashraf ni, skang trus jd benci..

Anonymous said...

Tengok kat youtube-rosakakhlak1. Tengok best tak melayu

Anonymous said...

gilerla sekarang ni.. sekarang cium2 mintak maaf pastu senyap..
2,4 tahun lagi... ntah2 romen2 pastu minta maaf pastu menteri senyap..

takde kene gam..

sialan semua orang yang berkuasa!!..

Anonymous said...

AKU MEMULE MINAT GAK NGAN SI ASHRAF NI,SKRANG BENCI TAHAP BABON..BODOH,BANGANG,BAPAK SEGALE SETAN AR DIYE NI.SI BUNGA TU LAGI MACAM POMPUAN SUNDAL.MACAMTU NAK BUAT BINI.DAH TAKDE POMPUAN MALAYSIA?POMPUAN ENDON MACAM POMPUAN MURAHAN GAK KE YANG DIYE NAK.PIIIRAAAHHH NENEK SETAN,SI BUNGA NGAN ATOK SEGALE JIN SI ASHRAF

Anonymous said...

ASHRAF, POMPUAN SUNDAL CAM TU KO NAK.KALO AKU LUDAH JE POMPUAN CAM TU ..MACAM PELACUR..

gold said...

sudah tengok jangan pandai pandai cakep yg bukan, tak dapat cium, cakap pasal agama pulak. kalau tak suka tengok tak kan layari kesini...nak tengok ada bogel kan? apa niat kau kesini??? belasah orang nak tunjuk tunjuk bersih diri??? betul besih dan suci di hati mu? sudahlah, diam diam, ini hal peribadi orang, bagi sikit respet. jangan buat bodih diri disini. pui! syok balik lancat sudah lah. tengok diri dlm cermin. memang betul cakap casandra.

Anonymous said...

Can you guys tell me again..Is he a Muslim??Cause..He certainly doesn't act like one!After all this time,he looks like a guy who is absolutely nice and innocent..He is 100% fake..I wonder who else he have kissed before..And i hate the fact that he thinks just by saying sorry is enough..Memalukan orang Islam jer!!
He deserves every single thing that people said about him b'coa he did something really bad and now he will have to face the consequences..Yeay!!

Anonymous said...

Eh..korang sedar x..Bunga looks janggal...tengok la care die b'diri and her body language..weird!Nmpk sgt x prnh kiss bf..2 la..x prnh buat nak buat...dh nmpk mcm clown!!By he way..Body u buruk la Bunga...Cover it up!!Ashraff pun...x exercise ke?..Badan mcm hippo ade hati nak pki mcm 2...especially si Bunga 2...lemak sane-sini..EEWWW!!

Anonymous said...

kalau nak buat dosa tu, jangan lah menunjuk2 pulak! Banyak dosa ni - satu- berdosa separuh bogel dengan perempuan hampir bogel, dua- menyentuh aurat di antara lelaki dan perempuan, ketiga - menunjuk menunjuk bila buat maksiat. mana nilai seorang muslim? lupe ke awak seorang muslim?

gold said...

Ashraf, gambar memang outstanding but kau kena hina orang kesini sebenarnya kebanyakkan org nak tengok lagi bogel, cemburu semua, pandai pandai hukum U, sudahlah orang macam nie apa niatnya layari kesini, dialah sendiri yg tau!!! semua nie>>>GOD among Man or MAN among God??? Check whichever role semua nie play sama sama je, suka curse dan condemn orang!!! Keep ur mind open but mouth shut, dont condemn ppl to hell, Who T f#*K RU? The next time U konkek or see porno look urself in mirror, napak hantu tak, sudahlah. Tak usah jadi batu api, bodoh.

Anonymous said...

cayalah lu Asyraf...gua tabik spring sama lu..bile lagik nak berkucup ngan artis Indon ni..
hehe

Klaha Wantzen said...

Cayalah lu Asyraf..gua tabik spring sama lu..bile lagik nak berkucup ngan artis Indon ni? RockKu!!!

Anonymous said...

huh,bguih la mu asyraf..
da slalu wat ka??
comolot n romen da biase la ni..
sa bpe ramai??
ish2,ape nk jdik ko ni..
wat malu malaysia jer..
da la ko pkai sua corak bunge raye
(bunge kebangsaan)ish2..

yg c minah indon ni plak
x malu
x seda dri
e naek mluat aku tgk pompuan ni..
boley blah la wey..

da la perot buncit..
tetek kecik,haha..
x best r ramas asyraf..

lao aku jdik asyaf,
pas romen minah u blah aje..
wakaka.......

Anonymous said...

alahai.....TSUNAMI plak la Pulau Bali tu nnt..tuhan wt turun BALA beb!!!!!malu woiii...korang x kawen aku glak guling arr...siot seyh..

n.u.r.u.l. G_O_M_B_A_K said...

ashraf..
bebawak la betobat tuh..
tuhan masih syg ko tuh yg jd gni..
buat dosa n terus dpt musibah..
so, blaja dr pengalaman ye bang.

untuk yg lain2 tuh..
sume org buat silap.. dia dh mtk maaf.., kira bgus la gak..
ape dh jd antr mka b2 tuh, hal dorg la kan..
kita sume doakn je la supaya dia x kan buat lg pkara2 mksiat ni..

Anonymous said...

tak payalah nak sibuk2 komen pasal mereka tu kalau sendiri pun pernah buat..Jangan menghakimi sesamamu manusia..

Anonymous said...

whatever people said abt that pics,... that r nice pics that i ever saw... i love so much he..he.. i think there is no desire between them, just love each other.. cant u c it???
mayb u ever felt or mayb u will..
so, let them.. dont judge them.. as long as this isnt disturbing u.

Anonymous said...

Bodohnye personaliti mcm ko nilah!
harap je org islam,tp cari bini mcm tu. conform tak kekal lama. kalo Tuhan bagi BALA',sebab ko tulah. ko ni memg tak malu betul lah.. tak ingat TUHAN lgsung! personaliti tak guna satu sen!! mcm mane nak jd model untk remaja2 kat luar! eeeeiii,harp muka hensem tp perangai tahap longkang!! g matilah! hlg respek aku kat ko!!!

Anonymous said...

klu dh pkai cmnie,mmg ppuan jnis nie snang dipkai jgk...lps dowg kiss kt pntai tue,dowg wtpe lk lg lps tue kn??haa owg dh tau awk tue MYBE owg islam,sbb tue awk kne hntam cmnie...klu ko kafir,xde spe nk amik port...lps nie gtaw dlm paper wuts ur religion eyk...
snang..xdela kne hntam dgn mlayu jew...wlupn mlayu nie bkn baik sgt

Anonymous said...

korang nie semua bebual macam lah korang nie semua baik sangat...
PLEASE LAH.......
WAKE UP PEOPLE.....
everyone make mistakes in life....
they are artist thats the reason why their pic terpampang...
kalau korang artis pun you'll get the same shit.....
he already seek for forgiveness.....
lagipun yang korang nie semua frust sangat apa hal..........
ini antara dia dengan TUHAN so please mind ur own BUSSINESS.....
mulut itu jaga sikit, jangan nak pandai mengata orang je......
NONE OF YOU HERE IS PERFECT OKAY!

sourants said...

bunga!!! comel comel comel... tp lagu die takde aa sedap mana

Anonymous said...

Wahh..Tahniah..Kalian berdua(Ashraf dan Bunga) bagus bangat sih..Semoga hubungan kalian kekal ke anak ucu..amin..

Anonymous said...

omg!!!congarts to both of them!!!soo sweet....anyways,they are such a perfect couple....so handsome and so preety!!

Anonymous said...

sebagai umat Islam, kite hndaklah mngamalkn AMAR MA'RUF NAHI MUNKAR : menyuruh kpd kebaikan dan mencegah kemungkaran..
'mind ur own bussiness' or 'jaga tepi kaen sndrik' tak wujud dlm Islam.. so, jgn sosodap mulut marah2 kpd org yg mengutuk sikap ashraf neh k.. he deserves it!
kalo nk tunggu sesorang tuh jd perfect br blh tegor.. heh?! smpai ble2 pn takkn jmpe.. noone is perfect, evybody knows dat..
ntah2 paper lar.. ade gakk yg comment marah2 coz rmai pihak kutuk ashraf.. sndirik buat, sndrik tanggung maa..
worst.. ade gak yg congrats for their disgraceful action..

p/s:
dunia ibarat penjara bg penghuni syurga
tp, dunia ibarat syurga bg penghuni neraka

Anonymous said...

good couple...i love u all...coz u all berterus terang n media...

Anonymous said...

kenapa sume anonymous?

Anonymous said...

aah, kenapa sume bagi comment anonymous?

Kishie said...
This comment has been removed by the author.
Kishie said...

the picture is kinda pretty, no wonder its getting so much good/bad attention. haha :)

Irwan said...

Macam ni lah gelagat artis kita, nama je Muslim tapi.....apa-apa pun harap si polan akan diberi petunjuk & hidayah dari-Nya. Sama-samalah kita berdoa untuk kesejahteraan ummah :)

i love peace said...

perfect couple!! they looked cute together. and yes, bunga is very pretty. i've met her once. it's a beautiful picture. very romantic. i know they were wrong, but give 'em a 2nd chance. so what's the big deal? chill people.

i know i shouldn't write about this, but why did u say bad things about indonesian? i'm indonesian, although i come from a mixed family.. we're not as bad as u thought. please treat everybody as u want to be treated. u don't want me to say the same thing about malaysian, right??

anyway,, what does mat saleh, and mat rempit mean? still confused.. :) peace

Anonymous said...

they're so sweet! so romantic! how i wish i were the girl!

Anonymous said...

asyraf and bunga looked so stunning and compatible together! my favourite couple, of all the celebs couples, they're the ones in my eyes!

Anonymous said...

well at least she's got a nice body.
i bet the relationship won't last though...
meleleh gak tengok..

Anonymous said...

kesian mak ayah ashraf..mak die baik tau..misti dorg sgt2 malu gile mlampau..isk..hrp2 dorg bedue ni cpt kawen.

Anonymous said...

astagfirullahhalazim... nilah perosak agama, bangsa dan negara.. buat malu orang Islam je.. Ada akal x nak guna.. Mana nak letak maruah Islam kalau umatNya berkelakuan TAK SENONOH macam tu...

Anonymous said...

kepada orang-orang melayu yang beragama islam, kalau kamu merasakan diri kamu mulia sangat dengan mencela perbuatan ashraf dengan kata-kata menghina, maka kamu lebih teruk dari itu. Manusia tidak pernah lepas daripada membuat kesilapan, jadi menyalahkan orang tua beliau itu langsung tak munasabah.Macam mana pula dengan melayu islam tulen yang bertudung, jalan dengan boyfriend jarak 10 batu tapi masuk dalam semak buat projek memalukan??sapa nak jawap? Ashraf tu mix orang putih..yang kita melayu mulia ni apa nak jadi pula?Sedarlah sikit.

please la.. said...

APE LA KORANG NI.. PASL ASHRAF NGAN BUNGA PN NAK BERTEKAK.. BG JE KOMEN HBIS CITE.. TP BG AKU.. AKU MEMANG TAK SETUJU KAT ORG YG MYEBELAHI PIHAK ASHRAF TU.. DAN AKU SENDIRI MALU NGAN APE YANG DAH BERLAKU KAT ARTIS KITE.. COZ MEREKA NI JUGA SALAH SATU INSAN YANG MENGHARUMKAN NEGARA KITE.. TAPI DAH NAMPAK SGT ARTIS SORANG NI MEMALUKAN NEGARA MELAYU (MALAYSIA).. NI TERSEBAR KAT INTERNET MALU TAU X.. TERUTAMA DIE KAN MUSLIM.. APE LA KATA AGAMA LAIN NTI.. C BUNGA TU PN 1 KO NAPE KO KATA NEGARA KAMI NI KOLOT AR???? AKU TUMBUK MULUT KAU KANG PDN MUKE.. DAH KURNG KE JNTN KT INDON TU KO NAK MENGTAL NAGN C ASHRAF.. KLU KO PNDAI JGA DIRI TAK LA C ASHRAF TU P KISS KO.. BRU KENAL 3 BULAN DAH NAIK BULU.. DASAR PPUAN MURAHAN.. DAH LA SEKSI NAK MAMPUS.. WEI.. JD PELAKON BLUE LA.. ORG SMUA DAH NMPK APE2 KO TU.. XMALU KE..PESANAN KAT BUNGA TAIK AYAM.. PAKAI LA SOPAN SIKIT KALU TAK BERTUDUNG PUN.. WAT MALU KAUM PPUAN JER...

Anonymous said...

apa yg ashraf buat ni memang tak patut tapi dia sedar.org yg ckp bebanyak ni mcm la takde kat henfon tu cayunk bucuk pastu gambar dekat2 dgn balak sampai tergesel2 kepaala.cmon la jgn la nak ckp org je sedar la diri sikit.kubur nanti sendiri2 jugak.nak sibuk hal ashraf ni buat apa diri sendiri pon tak betul.sebok pasal ashraf,mat2 rempit ni tak nak lak kite sibukkan.dah rogol anak dara orang lagi teruk.dia ni setakat bercium je apelah sgt.mesti ade org marah maknanya dia terasa la.siapa makan cili dia terasa pedas.

Anonymous said...

laaa.. pehal krg ni hah? biala ash n munge, dorg taulaa pe yg drg wt..

Anonymous said...

wei korang
dah la tu
takde maknenye nak marah2
kita doakan je diorang tobat
n mudah2n kita xterikut perangai camtu
okey?

zifah said...

AstagghfirULLAH...
dlu,tyme2 P.Ramlee,xde pon cium2 nh..
ok jer..

90-an ok gk..
kalo ad kne ban..

skrg dah ade..
ckp mintak maap,
dianggap hero,sbb mengaku keslahan.

mkanenye,sori da outway d sin he has done.

kes pon ditutop.
"cerdiknye" malaysians ni ek..
patot org cm ni la masok ISA.

ARTIS KT m'Sia dibangge2.
menang anugerah,pastu menangis.
uwek.uwek.
(esp,pnanyi.emm,plakon tahan lg,cz ad gk cite bri kbaikan.tp,plakon dlm cite je jd baek.
luar,diala juara tunjuk aurat.)
anugerah yg menunjukkan kehebatan dia melalaikan org.

basicaly, artis sume x perlu tok dibangge2.
prangai burok diaorg je yg x terkeluar kt dpn org rmai.

cntohnye, kalo artis g anugerah mane2,stat kol 8.30..
magrib cmne ek,nk pkai mekp lagi,warne kuku lagi.
nk ckp jama',
syaarat nk awt jama' msti dgn niat merantau dgn niat baik(membawa kebaikan).
pg anugerah bnd yg dtg kan kebaikan ker...

dah la..
tu la dunia skrg.
same2 muhasabah diri ek..

~maslahah~

babylon said...

nasib baik aku di lahirkan xde kena mengena dengan die ni... alhamdulillah..amin!

Anonymous said...

jadikan pengajaran bsama, itu jela ape yg mampu aku ckp. aku bknnye baik sgt, tp insaf2 jela. dunia danak kiamat. aih.

bell said...

xd maruah langsung..kita kan orng islam..ingat la tuhan ckit..astagh....azim.

Akaipc said...

banyak perkara yg aku tengok hari ni, makin hari makin rosak. pasal itu lah aku luahkan apa yg aku rasa patut utk dibicarakan utk dikongsi bersama bg memberi peringatan bkn sja pd diri aku sj tp utk semua dan sesiapa sja. aku tak lazer direct ke seseorg itu tp kita ada adab budi bahasa yg kaya dgn bhs kiasan dan patah pujangga.

sekali sekala tu jnguk2 la ye utk peringatan dan kesedaran bersama.

www.akaipc.blogspot.com

Anonymous said...

x lawa la die nie..comel lagi revalina s temat....cute je...soft je...

Rosie (: said...

ee.
mengada-ngada jak c bunga.
bukan suma org kat malaysia ni suka
kat awak ye, bunga. (:

Anonymous said...

malaysia boleh???!!!
entahlah...perangai celeb pun mcm
s*t*n(paham2 ajelh yer)..
bawaklah brtaubat, bentang sejadah tuk solat banyak2, takpun pglh jumpa mn2 ustaz nak belajar agama .ada aje, cuma nak tak nak aje..tinggalkan aje bunga tuh... banyak lagi bunga2 yg SUCI kat tmpat lain...tak dpt ape pun kat pompuan tuh...

Anonymous said...

jgn lah jadi bodo.....ape lah...artis2 di malaysia nie nak kena maki depan2 bru nak insaf lah agak nye.tngok lah tue.....cium2.....aduh....segan lah kadang2....insaf lah eh

Anonymous said...

bkn ke ashraf tu islam? ish2 nape la wat bnd mcm tu!!

fatin said...

ee......ko ni x sdar lgi ke yg kiamat nk dkt.cassandra bleh lgi kte a beautiful picture.die 2 tau ape bkannye islam klu islam tau lah kte ni malu bngt dgn perangai ashraf dan makwe die bunge yg x tau malu 2 dahlah pkai x leh cover kononnye nk jdi mak saleh lah katekan kan si bunga cira lestari.kalu dalam kubur n hari akhirat x tau lah jwb lah nnti ditnye tuhan n malaikat.bunge plak mcm x tau malu pkai cam 2 klu nk pegi ke mne skalipun adb n aurat 2 mstilah kn jage nme je org islam tapi prangai......n yg lain jgn lah jdi mcm artis x tau malu ni..insaflah.......

Anonymous said...

ntah pahape si asyraf tu...harap je hensemprangai ntah pahape...die sedar x die tu islam???bunga tu islam ke ape tu???

Anonymous said...

bunga pakai bikini...separuh bogel ... nk comment pe th lupe lk hehehehe
.......semoga MEndapat Hidayah :)
x baik mengutuk ....kriktik...sebaliknya beri comment2 yg postive ....mcm aku ni :P
p/ssst tahan2 kalu x aku naip comment teuk pade korang :D

Anonymous said...

bunga citra lestari penyannyi yang sangat berbakat suaranya sangat bagus, tetapi sangat disayangkan sekali ternyata seleranya sangat rendah sekali& tidak bermutu yaitu seleranya pada pria diantaranya asraf sinclair & itupun sudah menunjukan dengan jelas sekali bahwa harga diri, derajat & inteligensi mereka sangat rendah sekali. bunga kelebihanmu 1 % yaitu suaramu akan tetapi kekuranganmu 99 %. akan tetapi bunga itu hak mu untuk menjadi wanita berderajat rendah dan murahan. yah pelacur2 sepertimu itu bertebaran di-mana2, kau banyak teman yang senasib. amin !

Anonymous said...

aku si imut2 mewakili bunga, yah itu memang itu haknya menyukai si asraf sinclair atau si india bau itu (eh si asraf itu selain bau juga jorok lho, dan juga dia itu ahli ngesek seperti di film blue),

misalnya sebagai contoh si bunga itu kecebur septik tank kalau dia itu merasa sensasinya seperti serasa ditaman bunga ya itu terserah dia bung. salut untuk bunga.

Anonymous said...

gue ikutan komentar nih, bunga citra lestari & asraf sinclair apa yang kalian banggakan, both of you nothing only shit, kalian tidak ada apa2nya baik dalam hal kekayaan, popularitas, harga diri, keluarga,dan lain lain.
kalian membanggakan kebodohan, ketololan & kemiskinan kalian.

bunga pertama kau dikenal masyarakat suaramu seindah namamu,
akan tetapi sekarang namamu berarti lain yaitu: BUNGA ber CITRA buruk dan tidak LESTARI.
bunga sekarang engkau telah berubah menjadi bunga raflesia atau bunga bangkai karena telah dihinggapi seekor kumbang yaitu kumbang tahi atau si asraf sinclair (orang india bau itu).

sangat disayangkan sekali bunga bakat & karirmu itu kau korbankan untuk pecundang si asraf sinclair itu.

KAU KETIPU BUNGA !

Anonymous said...

i love u asraf sinclare....

SweEt_17 said...

wow...seksinya bunga...u x malu ke..jaga la maruah 2 ckit..tp x pe..lumrah kehidupan remaja....!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

hahhahaaa! i tink u peepz juz need to sit back n relaxx.. chill people..! i noe how it feels seeing ur idol behaving in this manner.. but if u muz noe, ol of u, yess i mean it, ol of u r acting like fools! u're showing to the blogging world how jealous u r.. tell me puhlezzz, wat if ashraff was kissing u instead of bunga? wudnt it be damnn nice? jealous jealous jealous! u're ol culprits of ur own jealousy larrr!

u tink they want dis pixxies to be posted?? bodoh amat! dis is their private life.. be it larr.. i cn bet there's sure to be a handful of u hu's wearing tudung, step baik depan mak bapak, kat lua prangai sebiji mcm bohsia.. selok saner selok sini.. isap sane isap sini.. main kat tepi pekan yer kakk? suka kalau org gossip pasal korang? tkkn? so dn act damn naive.. juz foolish of u sia..!

oh i dn mean any harm... ape kata g bertaubat, minta maaf ngan allah atas kesalahan korang smua.. oh an advice, uztazku ckp, the only way to repent a gossip is to talk good bout the person.. its wrong to gossip even tho ash n bunga is in the wrong..

to ash n bunga.. moga percintaan ini kekal hingga ke akhir hayat.. (",)

kathy said...

hoiii...u all ni apa hal...busy body!..they are not child anymore...let them!..i luv bunga...
cantik apa..body pun blh tahan..
bunga is 1 of my fav actress..
tak pe bunga..u stay cool je..
hehhe...hope both of u be 2gether 4ever..aisehh...luv u bunga...kn best kalo sa ni pretty like bunga?...hemmm

Anonymous said...

actually, there's nthng prob ngan gambar ni...i mean what they do. korang mau komen itu ini tapi balakng2 tu, mybe lagi teruk apa yg kita lakukan. come on guys, open minded la skit. takkan bru skit ni ja da mau komen bnyak pasal org..tak la best la. of course la msti ingat tuhan tapi bnda bgini klau kmu besarkan lagi, lebih kurang sama jg la kmu dngan prbuatan mereka. sedar la rakyat malaysia...klau begini susah mau hidup di negara org lain...

Anonymous said...

ni bukan masalah open minded la enko ni,aku tak leh terime la ko cakap camni.kalu ko ni bukan islam aku no wonder la.gune la nama lain...maniapan ke..pariapan ke..ah seng ke.lantakkolah.nikah la dulu pastu kau nak wat pe puas2 buat lah.yang pelik slalu kalu cenggini mesti kejapje nikah pastu kata tak sherasi la mendela..mase lom kawin kan main lagik...insafla ko yang pun menggalakkannyer.same2 la jd kayu api neraka nanti...wait n see

Anonymous said...

alahaiiiiii.. mcm lah kau pon baik sangattt.. kau pon ape kurangnyerr kn? aku tk tuduh lah tapi tgk dgn kemarahan kau ni kn, sah sah lah kau ni minat giler kat ash kn kn kn kn jenab kn? kalau ash yg cium kau tu.. fuyoooo.. cnfem berair babe! mintak on the spot kn?

a piece of advice, jangan suka jaga tepi kain org.. kubur dia, lantak dia lar.. dia yg jawab.. giving an advice is enuff! u dn hv to screw em.. nuff said!

Anonymous said...

Akum....ASHRAF i don't know when u akn bce comments ne...tp pd sume org yang comments jangn lh kutuk lebih2 korang cam baek sangat...kalo mulie sngt x pe gak..ne ntah2 korang pon 2 kali 5 jerk...tuhan ada..ashraf sume org penah wat salah...jgn tersinggunlh dng diorg...diaorg xkn paham perasaan kamu..dan mse cam ne lah u kena banyak bersabar ye...anyway kalo u guys nk honeymoon kt manchester boleh lah i tawarkn hotel i kan????Ash u teruskn je lh hdop u x kn pasal dyeorg u nk brhnti kn.juz go ahead.bunga jaga ash oppss husband u bek2 eh syurga dibwh tapak kaki suami...ash i luv u but juz as a fan.i msh percaya yng u baek dn u x ada rosakkn mane2 gurlz len.anyway gudluck on evrything u do....ngat eh klo nk g honeymoon i nk tawarkan hotel i..klo u g paris pun i ada hotel kt sne..n kat australia..happy life...missing u guys..FR0M AZREEN ALYA..MANCHESTER,LONDON..

Anonymous said...

WOOOOIII KORANG NE MEMANG X PATUT AH LANTAK DYE AH NK WAT PE KORANG SUSAH KE.KUBUR KAN LEN2 YANG KORANG SUSAH ATI CAM KUBUR KORANG SAME NE PEHALLL????KORANG NGAT YANG KORANG TULIS MACAM2 NE BKN DOSA KE MANGKUK!!LOOK KORANG X ADA HAK NK KUTUK..PATUT NYE NASIHATKN BUKAN KUTUK..NE LEBIH2 LAK KN..TU KN HDOP DYE SUKE DYE AH MENTANG2 KORANG BKN ARTIS DAN PE YANG KORANG WAT ORG LEN X NAMPAK KORANG BLAGAK CM MULIA N SUCI KN.!!!!!PROFESIONAL SIKIT AH...NGAT BILE DYE WAT CAMNE TRUS JDI JAHAT KE HUH???"LIFE IS TOO SHORT TO THINK ABOUT THIZ SMALL MATTER" >AzReeN aLya< >mANcHeStEr,LoNdOn<

Anonymous said...

mak pkai tudung..anak mcm ape je..
mak die tak nasihatkan ke?
or tak reti jaga anak..kesian betul.

Anonymous said...

hmm.. x de gne nye korg menasihati dorg berdue ni ngan kutukan.. klu korg rase korg tu lyk sebut name ALLAH, sile jgn selitkn dgn kutukan. Nobody is perfect, belum tentu diri anda sendiri adlh perfect. ingatlh, org yg mnegutuk itulah yg akn over perangainye.. sekurang2nye dorg berdue dh mnta maaf dgn smue media.. yelh kn, sdgkn yg bukan srtis pun lagi teruk perangai terutamanya mereka yg bertudung.. asraf ngan bunga ni kn dah nk kahwin.. so, biar jelh dorg.. itu kn hal dorg.. bukan hal kite.. wat pe nk bzbody kn?? lagi 1, sile jgn kaitkan ibu bapa asraf.. cian ibu bapa die tau.. bak kate pepatah "bukan salah ibu mngandung".. renung2kn lh sebelum mengate org.. k.. daa~

Anonymous said...

teruk la ashraf n bunga..
hrp2 diowang bce comment2 nie..
biar sedar skit!!!
bertaubatlah ashraf,bunga..
mintak ampun denganNya..

mamarazzi said...

tu lah gambor yg ambo snap masa jln2 kat bali dulu..ternampak 2 ungka tgh comolot...so snap ajer lor

Anonymous said...

uuwekk!!! dah melanggar peraturan agama islam. nanti allah swt murka. x yah dok ckp dah memang murka. asyraf 2 wat slambe je. akal die lari dok mane? umah? c bunga 2 pon 1. pakaian jolokkan mata nak tiru gaya org inggeris konon. pi ra!!! diorang ni agama ape!!!??? kristian? hindu? buddha? bodo giler111 klu populariti dieorg menanik tetibe menurun amacm. gua rase org x kan minat kat diorg lagi. bunga gedik!!! muka je cantik tpi perangai gedik!! x tau malu!!

manjurul said...

I like this concept. I visited your blog for the first time and just been your fan. Keep posting as I am gonna come to read it everyday..
Kid Rock Tickets

Anonymous said...

dunia dah nak kiamat... tu la tandanya... maksiat semakin berleluasa...

Blog Widget by LinkWithin