Friday, November 03, 2006

61 comments:

Anonymous said...

cutenye die...............

sempoi said...

alah bkn cun pun..gedik je lbh

Anonymous said...

die nie biasa2 jer..tapi tak suke lah kat die nie..kite suke nirina..die menang anugerah pelakon wanita terbaik kat indonesia..memang sesuai sbb lakonan die dalam my heart ok ape..cam real jer kite pun jadi syhdu..tak macam acha..

Anonymous said...

ei.... nyampah lak aku tgk dia ni

Anonymous said...

ASYIK BANGET KAMU SAMA IRWANSYAH . TAHNIAH YA...SEMOGA BERKEKAKALAN....

Anonymous said...

ee...xcantekla..
perasan je lbeyyyy.
gigi bsar.....
budget cun jer.
nirina lagi lawa,,,,,,
stakatr muka dak acha ni,,,snang je nak dapat,,
blah la ko acha.......
i really hate u.

Anonymous said...

acha your so pretty but
nirina are more pretty than you.
irwanshah i love so much!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

antara indonesia yang
saya kenal di sini saya suka sama

1.nia ramadhani
2.irwanshah
3.nirina
4.kak acha
5.revalina saya tak suka
langsung sebab dia adalah

....................rahsia

Anonymous said...

saya tak suka tengok kak acha
sebab kak acha selalu pakai
baju ketat-ketat

Anonymous said...

saya rasa dalam filim
heart saya lebih suka
watak nirina.kalau watak
acha apela sangat.watak nirina
sedih sangat kalau watak
acha tak sedih langsung
ada ke patut irwan pergi tengok
acha dulu,sepatutnya irwan
pergi tengok nirina sebab kaki dia
luka.kalau acha tu biasa saja

Anonymous said...

btl kata korang acha tu gdk nak mampus perasan cantik muka mcm kera. hidung mcm kinzir dan makhluk asing

Anonymous said...

haha.. korunk yg kutok acha, mesti kes jelez die dpt irwansyah kn?hak3!!!!cian dgn korunk.. meroyan kt cnie.. muahaa!!!

Anonymous said...

kak acha mmg cun gile,,,,,

rohana said...

buat anonymous ke-8 yg tak suke revalina tuuu apahal lak...nape nak rahsia2 plak...bagitau lerr... revalina cute ape...lebih cute dr si acha nie...nie mesti kes jeles kat revalina...

Anonymous said...

ehk, apasal ngan krg nii? ckp yg tak baek tenteng acha. she's pretty okay. maybe u're just jealous that u aint pretty as her ryt? sedar lah sikett . Allah dah berikan die tu wajah. die nyer pasal ah die nak apekan. she's pretty n cute in person.

Anonymous said...

too bad lah si irwansyah kepunyaan acha. they're sucha cute couple togede. yg tak puas hati pasal filem heart, director yg suruh irwansyah pergi ke acha tapi tak pergi ke nirina. kalau tak puas hati, jumpe lah si director die. bukan actor actress dier. they're just following wad the director asked them too. haishh. korang nii ehh... tak baek judge org without knowing their true colours. mungkin dari luar krg pk mereka action la.. sombong la.. tapi kat dalam, mereka memang peramah . u wont like it if people judge u ryt? so dont judge people..

Anonymous said...

acha love is cinta..
cewek yang cukup bahagia kerna ada sang pencinta yang begitu menghargai..
semoga berbahagia..
luv, pencinta perempuan

pencinta perempuan said...

acha love is cinta..
cewek yang cukup bahagia kerna ada sang pencinta yang begitu menghargai..
semoga berbahagia..
luv, pencinta perempuan

Anonymous said...

acha n irwansyah memang sesuai.tak kisah la kalau die orng couple.bcoz...acha 2 da la kering n suara die org kalau nyanyi live hancus!yg sorang sengau,sorang lagi.gegel..hampeh!

Anonymous said...

aku minat r acha nie tapi aku lagi minat Acar..sedap beb..sape orang perak dia tau r

Anonymous said...

lorrr korang ni...psl ni pn nk gadoh..bt penat korang jer..lantak dieorg la nk gedik ker sengau ker etc..dieorg punyer badan

Anonymous said...

weyh sape la nak jelez ngan irwansyah tu muke da r x ensem
bajet je lebih weyhhh kat chowkit belambak aku bley dpt muke cam dye larrrr....ko sesebok pehal????mampos r aku nak kutuk dye lgpon ko ke yg tanggung dosa...x kan so back of!!!!!!!!

Anonymous said...

betul ke dalam surat khabar kata kak acha dann irwansyah udah pisah saya suka bangat dengar lagu ada cinta

Anonymous said...

sayer ada seorang kawan dia minat sangat kat kak acha dan irwansyah sehingga kalau ada jer gambar kak acha dan iwransyah dia pasti ambil saya minat juga kat kak acha dan irwansyah .kak anha macam mana spm?

Anonymous said...

macam mana spm kak acha dapat berapa

Hani said...

Acha nOt gedik bUt dier sungguh Gorgeous sey:D PRetty2 her:)

Farah Liana said...

weii..klu korg tk suka acha..
g mampus lerr

NURUL NATASYA said...

SETIAP MAKHLUK CIPTAAN ALLAH S.W.T BUKANYA SEMPURNA...
MACAM KAK ACHA DIA BUKANLAH MAKHLUK YANG SEMPURNA...
WALAUPUN DIA TIDAK SECANTIK MANA...
IRWAN TETAP MENERIMANYA SEBAGAI SANG KEKASIH SEPANJANG HIDUP...
HAL INI KERANA IRWAN AMAT TERTARIK DENGAN SIFAT NALURI ACHA...

SO IKTIBAR DISINI JANGANLAAA KORANG MENGUTUK2 KERANA KUTUKAN ITU LAA YANG MEMBUAT KORANG TAK SEMPURNA

Anonymous said...

acha tu x lawa pun gedik je lebih. sat lagi nak kena tinggal ngan irwan sbb sat lagi irwan nak lakon ngan laudya tu.

Hamba Allah... said...

alahai..apalah salah si acha ni... cyan kna kutuk...tp buat 'mulut sker ngutuk' kat lua nu,sdar r cket korg ngutuk 2 maksudnyeerr korg ngutuk ciptaan ALLAH...CIPTAAN ALLAH..berani btol bukak mulut ngutuk2 mcm2..cam dapat pekdah jewk,tambah dosa lg der r...Astaghfirullah...

faeries said...

assalamuailaikum.
saya bukan nak kata ape - ape.tapi saya terbaca dalam surat khabar yang acha tak kisah terima orang malaysia.saya tk baca 100 persen tapi mungkin acha tak kisah kalau jatuh cinta orang malaysia . mungkin di tu tak setia sangat pada irwan . walauapapun janganlah kita kutuk dia. semoga die akan cari lelaki yang lebih baik yang akan ajar dia bertudung dan berpakaian sopan .....

Anonymous said...

acha cute lah yp jgn pakai sexy2..
x manis.. ;)

ieza said...

sape tu yg x syg mulut..selamba je kutuk kakak angkat aku(acha)..selamba je..aku tahu korang cemburu tgk acha dgn irwansyah...cakap lah cemburu..x payah lah kutuk dia..klau aku tahu sape org yg kutuk kakak angkat aku...aku akan sepak@ belasah die cukup2..biarlah die pakai sexy2 baru nampak cun...

acap said...

naper..kalian yang lain coment cara 2..
tiada punca ..
happy lh bljr di ciber jaya yup..//

-rOsYiDi- said...

asal korg kutuk2 acha..??
x de keje lain ker..??
biar ar dye..
korg jeles kerw..!!

Anonymous said...

acha n irwan:sweet couple....
-aku suka tengok aca senyum cute arr...-
-orang yang x ske aca tu..aku tau kenapa..sebab korang tu x cantik macam dia n x dapat boy hensem macam irwan...he3_

Anonymous said...

wahahaha sian aku tgk minah2 yg maybe
x de .......hehehehe secret...... acha n gang minah hot la lalala...acha dengan irwan same cute
...wei2 ingt sekadar naip x kire ke umpat tu even umpat tu kate...cube selami erti umpat...umpat cakap bende yg org yg diumpt x ske...agaknye kak acha ske ke pe korang cakap p/sst buat korang yg ngutuk2 tahap bengang hahhaha padan muka.....ingtlah pe yg diperbuat seMUA akan disoal di hari ..................kelak

by ANa Ann lalala

Anonymous said...

teruknyer acha dibantai ....no comment juz gudluck AChA :)

Babymei mei said...

hye all kat cnie..weii, jgn la kutuk kak acha...x baek taw...muka acha tu bkn dia yg wat..memang sdh anugera tuhan...korg ckp lagi muka acha mcm alienN..huhuu....korang sedar x muka korang tu mcm mana???kutuk2 sak muka acha tu..mby, muka korg t2 lbh teruk dri acha..tu la sbab korang kutuk acha tu kan....hakhakhakk...s0, settle la, jgn la kutuk acha k..
gue olwezZ mizz n luv kat acha...
i 0lwez support u acha...huhuuu..

azleah said...

Hello. Saya suka Acha Septriasa. Cuma saya pelik aje, macam mana la dia boleh sambung pelajaran dia di peringkat Ijazah Sarjana Muda sedangkan dia gagal Ujian Nasional di Indonesia. Paling tidak pun mesti dia ambil Foundation atau Diploma kat Lim Kok Wing University tu. Iye la, semuanya kan memerlukan duit. Ada duit semua pun boleh jadi.

Anonymous said...

aku adalah peminat paling....setia sama kamu....jgn dengger apa yg mereka bilang ya. kamu cantik ngak kaya monyettt... tapi kok mereka semua ngak suka sama kamu ya ?

Anonymous said...

aku adalah peminat paling....setia sama kamu....jgn dengger apa yg mereka bilang ya. kamu cantik ngak kaya monyettt... tapi kok mereka semua ngak suka sama kamu ya ?

cinta violet said...

aku heran dengan minah ni ,hubungan cinta jarak jauh konon.alah asyhraf dengan bunga citra lestari pun cinta jarak jauh
jugak tapi tak lah bising.songeh sana sini mcm irwansyah &acha.

Anonymous said...

cute

nana said...

korang ni kan....tk baik la nkorang nak kutuk lebih kat acha tu..cian ngan dio tu..die tu udah mcam kakak aku..dia tu pujaan hatiku

Anonymous said...

ape hal ngan korang nih suke kutuk die,siang kat die,aku tahu lah korang yang kutuk die ni cemburu dengan die kan?macamlah aku tak tahu...week.........kak acha ni baik,cantik,dan macam2 lah...korang kata muka kak acha tak cantik eee?sebenarnya muka korang ni lagi tak cantik tau!!!ALLAH S.W.T. DAH BAGI DIE MUKE CAMTU,DAH NAK BUAT CAMNE?WHAT EVER, KORANG YANG KUTUK KAK ACHA ni sebenarnya dosa tau!kata je lah korang jealouskat die nih[kak acha]...dan korang yang kutuk ni,korang ingat muke korang nih cantik sangat ke?hah?wajah bidadari dalam syurga lagi cantik tau!!!daripada muka korang yang suke kutuk orang nih............... SEKIAN terima KASIH..............................

acha said...

GUE ITU PEMINAT setia kak acha loe tau...i love kak acha septriasa

pqah said...

ko tu lah muke cam kere hidung macam babi hutan badan macam haiwan makhluk asing pulok tuh...sedap sangat ngaterr orang...buekkkkk

acha said...

sedap nyerrr mulut korang ngate artis yang paling aku minati iaitu kak acha septriasa, kalu korang kalu korang tak suke kak acha,jangan lah sampai kate hidung cam kinzir, tak cun, gedik je lebih,gigi besar dan sebagainyerrrrr.....kalo ko nyampah tengok dierr dan bencikan die jangan lah kutuk camtu, dankalo ko nyampah tengok kak acha takyah lah tengok

ACHA SEPTRIASA said...

halo pada semuanya, kenapa sich kalian semua itu pada kutuk aku terus?aku udah baca semua kutukan kalian sama aku gue harap hal ini takkan terulang lagi, dan kepada yang menyebelahi pihak saya[ACHA SEPTRIASA]terima kasih banget yaaa kerna kalian menyebelahi aku, dan lawan musuh2 ketat aku.....ok aku rasa sampai di sini saja perbualan kita...daaaaaaa

Anonymous said...

kecoh je......

Anonymous said...

eehh..yang ACHA SEPTRIASA tu dia ker komen???ke orang lain??

Anonymous said...

aLa kOWg nIE KEcOh r.....
BeK Sgt r DK MgAtA oWg....
bedoSa TAu,...
tgK mCM AKU ReLax jE...
XPNAH BnCI Owg pOn....

Anonymous said...

cili mulut bwu tau...
x reti nk jge mulut ker..
hampa igat hampa ney cun mne...
yg dok kte 2 klu mke depa yg pling kt dunia ney xpe r jgk...
jlous r 2...



acha n irwan ssuai cgt...

sya skong korang brdua......GOOD Luck...

Anonymous said...

cmei r acha ney...
biar owg kte..
dpa 2 jlous...

Anonymous said...

hei acha... walaupun u 2 look gedik, tp suara kamu 2 enak didengar loh.... adik gue, nurul sukak banget ama lo dan sama pacar ello jugak!!!!!!

nabila said...

halo semuanya.... yang masih mendukung aku, teruskan mendukung aku ya! aku gak ambil hati kok dengan kutukan kalian semua, tanggung aja dosak kalian! tanggung semuanyah~!

acha beneran said...

kamu jahat!

tasha said...

kak acha cantik banget.kak acha sama irwan seperti raja sehari loh.kak,jgn dengarin kata kata mereka itu ya.mereka itu gila baru keluar dari rumah sakit jiwa.hahahahahahahaha.semoga kak acha nikah cepat sebelum orang marampas irwan.kak,tlg jemput undangan majlis nikah kalian pada alamat saya iaitu A-10,batu 4 1/2,Jln Kuala Sawah,Mambau.70300 Seremban.Negeri Sembilan Darul Khusus.dan nama saya nurul natasha binti mohd ashrof,ya kak.

ranty maria said...

kak,mereka itu gila.mereka ngak tahu yang allah cipta kita.semua manusia maestilah saling hormati dan aman damai,ya kan kak.kirim salam sama irwan,naysilla mirdad,dude harlino sama cinta laura,ya kak.

Anonymous said...

salam,acha n irwan mmg sesuai tp irwan tu muka bajet jer lainlah klu acha walaupun korang kata diagigi besar dan lain2 lagi aku x kisah tp yg penting bagi aku dia ttp cantik dan senyumannya nmpk ikhlas n acha godluck sentiasa x kira di mana berada,wassalam.

Blog Widget by LinkWithin