Wednesday, November 12, 2014

Kejelitaan Ummi Nazeerah



Siapa disini peminat Ummi Nazeerah.? Admin salah satunya. Gambar ini dari laman Instagram beliau. Bertuah sesiapa jejaka yang berjaya memenangi hatinya..Enjoy

Anda suka berita di blog ini. Moh le LIKE Page ni.. Terima Kasih

Berita penuh...

Gambar Terkini Datuk Siti Nurhaliza Terima Anugerah



Baru-baru ini, Datuk Siti telah menerima dua anugerah yang mengiktiraf pencapaiannya dalam bidang seni dan juga perniagaan. Kedua-dua anugerah ini diterima selang sehari. Anugerah tersebut ialah Inaugural Malaysia Women Of Excellence Awards dan Jewel Of Muslim World Awards.Thniah diucapkan buat Datuk Siti. Anda sememangnya kekal jelita dalam gambar terkini ini


Anda suka berita di blog ini. Moh le LIKE Page ni.. Terima Kasih

Berita penuh...

Dynas, suami telah bercerai

Awal tahun ini, bertebaran gosip di internet mengenai pelakon Dynas Mokhtar yang dikatakan telah bercerai dengan suaminya, Hafizy Hafiz. Namun perkara ini dinafikan oleh Dynas dan suaminya sekitar April melalui akhbar Berita Harian (BH).

Tup tup hari ini Dynas, juga melalui BH, tampil semula untuk mengesahkan yang dia sebenarnya telah bercerai talak satu dengan Hafizy pada 25 Februari lepas. Perceraian mereka disahkan di Mahkamah Tinggi Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, setelah hampir ulangtahun ke-enam pernikahan mereka yang sepatutnya pada 25 Mac. Perkahwinan mereka dikurniakan sepasang anak iaitu Khyra Khalysa dan Mohamed Haqaish. Kata Dynas, mereka bercerai kerana tidak lagi mesra seperti dulu:-

Masalah komunikasi menyebabkan hubungan kami jadi hambar. Tak macam awal perkahwinan, komunikasi menjadi teras kekuatan kami. Kami berkongsi itu dan ini. Tetapi ketika kami bergelut mempertahankan perkahwinan ini, masing-masing buat hal sendiri. Boleh dikatakan kami bercakap pun hanya fasal anak. apabila sudah lama tidak berkomunikasi, asal bercakap saja boleh jadi gaduh. Ketika ini saya mula sedar, apa yang penting suami isteri mendengar dulu apa yang mahu pasangan mereka luahkan sebelum pantas memberikan maklumbalas.


Takziah diucapkan buat Dynas dan bekas suami. Mungkin ini ialah jalan terbaik buat mereka kerana mereka lebih tahu apa yang terbaik untuk hidup mereka.



Anda suka berita di blog ini. Moh le LIKE Page ni.. Terima Kasih

Berita penuh...

Nora Danish Duta Terbaru Safi Rania Gold



Nora Danish Dilantik Duta Safi Rania Gold..

Tahniah diucapkan kepada pelakon yang maintain cute, Nora Danish atas perlantikan sebagai Duta Safi Rania Gold. Bersesuaian dengan laman Instagramnya yang mencecah 1 juta, pengikutnya sudah tentu akan melihat ini sebagai peluang untuk melihat keberkesanan produk ini. Memang stailo habis Nora semasa majlis pelancaran pelantikan Duta ini.

Anda suka berita di blog ini. Moh le LIKE Page ni.. Terima Kasih

Berita penuh...

Tuesday, November 11, 2014

Raja Azmi Fail Penceraian Hari Ini



Akhbar harian Metro Semalam melaporkan berita Pengarah popular, Raja Azmi bakal bercerai hari ini melalui kata-kata ini

Ya memang betul (akan bercerai) petang esok. Saya minta maaf tak dapat nak komen lebih-lebih buat masa ini sebab saya perlu menghormati suami saya. Apa-apa, saya akan berkongsi selepas selesai semuanya esok


Akhirnya rumah tangga yang terbina antara Raja Azmi dan Eddie Ghazali akan berakhir jua petang esok. Sebelum ini Raja Azmi telah membuat pengakuan yang perkahwinannya kini sedang bergolak walaupun baru hampir setahun bergelar suami isteri. Khabarnya, Raja Azmi dan Eddie sudah tidak tinggal sebumbung sejak 3 bulan yang lalu.

Nampaknya kebahagiaan sehingga akhir nyawa yang diimpikan oleh setiap wanita selepas berkahwin tidak dapat dicapai oleh Raja Azmi menerusi perkahwinannya dengan Eddie Ghazali. Takziah diucapkan atas berita penceraian ini. Semoga ada hikmah di sebaliknya. Sama-samalah kita doakan ini adalah keputusan terbaik untuk mereka berdua.

Anda suka berita di blog ini. Moh le LIKE Page ni.. Terima Kasih

Berita penuh...

Susah hidup bermadu - Ashraf Muslim





Artis Ashraf Muslim mengakui sukar memikul tanggungjawab dalam melayari kehidupan bermadu bersama dua isterinya. Tanggungjawab seorang suami sememangnya amat besar. Kalau ada lebih daripada seorang isteri, maka makin besar dan makin beratlah tanggungjawab yang harus dipikul. Paling penting kena berlaku adil. Tak boleh lebihkan isteri muda. Kena layan sama rata. Walaupun secara pandangan kasar Ashraf Muslim bahagia di samping isteri-isterinya, namun suami kepada Dayana dan Wan Sakinah ini mengakui kehidupan bermadu itu adalah susah.

Kata Ahraf Muslim:

Kehidupan rumah tangga saya okey. Memang susah sebenarnya hidup bermadu ini. Sebagai ketua keluarga, saya kena didik dan jaga keharmonian, sekali gus mendidik isteri serta anak ke arah yang diredai. Pada masa sama, kami cuba membentuk akhlak yang baik. Nikmat bahagia itu Insya-Allah akan terus dirasai. Kena bijak biarpun bukan senang nak berlaku adil. Nak berlaku adil dari segi masa bukan perkara semudah lafaz A,B,C … kena bertoleransi. Ada masa untuk isteri pertama dan kedua, masa dengan diri sendiri lagi. Apa yang penting, kami saling hormat dan tahu tanggung jawab masing-masing. Saya sendiri punya visi yang besar dalam kehidupan ini termasuk dalam aspek rumah tangga. Insya-Allah


Apapaun diucapkan semoga Ashraf berbahagia bersama isteri-isteri tercinta. Jangan lepas ni keluar pula berita tambah yang ketiga..oppss..tapi kalau mampu apa salahnya.


Anda suka berita di blog ini. Moh le LIKE Page ni.. Terima Kasih

Berita penuh...

Ariana Marissa baby girl Mas Anizan



Masih ingat dengan artis lama, Mas Anizan? Setelah lama meninggalkan dunia hiburan, muncul kembali berita mengenai Mas Anizan Selamat selamat meLahirkan baby perempuan yang diberi nama Ariana Marissa. Comel kan kurniaan Allah ini. Gambarartis berkongsi kecomelan untuk tatapan pembaca semua.

Anda suka berita di blog ini. Moh le LIKE Page ni.. Terima Kasih

Berita penuh...

Monday, November 10, 2014

Elly Mazlein Selamat menjadi Isteri Orang (9 Gambar)



Pelakon Elly Mazlein telah selamat melangsungkan pernikahan dengan jejaka pilihan hatinya Azmi Hatta di Surau As-Sakinah. Mereka berdua dinikahkan oleh bapa Elly sendiri, Syed Hanafi Syed Abdullah dan disaksikan Penolong Pendaftar Nikah Kariah Taman Putra Perdana, Ahmad Baie Jaafar.

Gambar-gambar ini ialah hakcipta dari Instagram Janggut Touch. Semoga pasangan ini dijanjikan kebahagiaan dunia dan akhirat..amin



Anda suka berita di blog ini. Moh le LIKE Page ni.. Terima Kasih

Berita penuh...

Firman Juara AF2014

Seperti yang di jangka, Pemuda bernama Firman ini telah berjaya menggondol gelaran juara Akademi Fantasia 2014 (AF2014). Dengan kemenangan ini, Firman membawa pulang wang tunai RM50,000, sebuah kereta Toyota Vios dan beberapa lagi hadiah sampingan. Jutaan tahniah diucapkan kepada Firman. Berdasarkan persembahan malam ini, memang layak untuk Firman bergelar juara. wow lepas ni dah glamour jangan sombong dengan peminat yer..


 





Anda suka berita di blog ini. Moh le LIKE Page ni.. Terima Kasih

Berita penuh...

Saturday, November 08, 2014

nama bayi rozita che wan dan zain saidin



KUALA LUMPUR: Bayi perempuan hasil perkongsian hidup Zain Saidin dan Rozita Che Wan diberi nama Aaisyah Dhia Rana. Kakak Zain, Sasha Saidin memuat naik gambar anak saudaranya itu di laman Instagram hari ini dan tertera nama yang diberikan. Aaisyah dilahirkan pada 1 November lalu secara normal di Hospital Pakar Ampang Puteri di sini. Ibu Zain dan Sasha sendiri juga bernama Siti Aishah Abdullah. Rozita dan Zain berkahwin Disember tahun lalu.

Berita penuh...

Blog Widget by LinkWithin